Elke inlijsting is maatwerk voor ons

Als je iets dierbaars of kostbaars laat inlijsten, is het belangrijk dat dit met zorg gedaan wordt en met de juiste materialen. Een standaardlijst, met een hardboard plaat en het glaswerk er dicht op, geeft na een aantal jaar verkleuringen, of kan het werk beschadigen. Voor behoud van je waardevolle herinnering of kunstwerk, laat je het inlijsten over aan een vakkundige lijstenmaker. Of het nu gaat om een kindertekening, diploma, foto, spiegel, zeefdruk, litho, canvasdoek, borduurwerk, sieraad, kledingstuk of een 3D-inlijsting, zoals een bruidsjurk, bruidsboeket of een paar kinderschoentjes.  Wij adviseren je graag over de opties en mogelijkheden die er zijn voor jouw in te lijsten werk.

Grote collectie lijsten 

We hebben een ruime collectie lijsten voor elk budget. Je kunt kiezen uit houten en aluminium profielen, ‘over-de-hoek-verwerkte-lijsten’ in talloze varianten en afwerkingen en wissellijsten van vooraanstaande leveranciers uit Duitsland, Italië en Spanje. Samen stemmen we de keuze van de lijst af, passend bij het in te lijsten werk, jouw smaak en interieur. In ons eigen atelier maken wij de gekozen materialen op maat en lijsten het werk in.

Wij nemen heel graag wat meer tijd om een geslaagde combinatie te maken. Het resultaat is een perfecte inlijsting waar je jarenlang van kunt genieten!

Maatwerk in passe-partouts

Een passe-partout zorgt voor afstand tussen het in te lijsten werk en het glas, en heeft daarmee een beschermende functie. Daarnaast kan de inlijsting een mooie uitstraling krijgen door te spelen met de breedte en kleur van het passe-partout.

Passe-partouts in verschillende materialen en kleuren

We hebben passe-partouts in verschillende soorten karton, diktes en kleuren. We kunnen zelfs een passe-partout bekleed met stof voor je maken. Uiteraard zijn al onze kartonsoorten zuurvrij. We adviseren je graag welke soort het meest geschikt is voor jouw werk.

Passe-partouts in alle vormen

Met onze computergestuurde snijmachine van Valiani snijden we met gemak passe-partouts in alle vormen. Rond, ovaal, achthoekig, maar ook cijfers, letters en andere figuren.

Extra bijzonder: dubbele passe-partouts en decoraties

Met een dubbele passe-partout creëer je diepte en kun je verschillende kleuren combineren. Ook extra diepe passe-partouts (‘Bevel Accents’) en een houten inleglijst (‘Fillet’) in de passe-partout behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je het schuine randje (de kern) in een andere kleur of zilver of goud laten uitvoeren. Of kies voor een passe-partout met decoraties, een persoonlijke tekst of trekpen-lijnen (voor klassieke werken) om jouw ingelijste werk extra bijzonder te maken!

Kom langs, we adviseren je graag

We laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw kunstwerk.

Momenteel zijn wij alleen op afspraak geopend. je kunt een afspraak maken van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uurWil je een afspraak maken? Bel of mail ons dan even!

Verschillende glassoorten

Het glas beschermt het ingelijste werk tegen stof, vocht, verkleuring en beschadiging. ISgelijst biedt verschillende soorten kwaliteitsglas. Elke glassoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

 

  • Helder glas: Perfect white
    Door het zeer lage ijzergehalte in dit glas komen kleuren en wittinten beter tot hun recht. Perfect white is, vergeleken met de andere glassoorten waar wij mee werken, het meest spiegelend en de meest betaalbare keuze.
  • Ontspiegeld glas: Perfect white gloss control
    In de basis is dit exact hetzelfde glas als Perfect white glas, maar dan eenzijdig geëtst met behulp van nanotechnologie. Door deze bewerking wordt het glas aan één zijde ontspiegeld. Bij dit glas heb je geen last van een spiegelend effect, omdat de mat gemaakte kant van het glas aan de buitenkant zit. Het matterende effect werkt ook door op het ingelijste werk. Dit kan een nadeel zijn.
  • Museumglas: Art glas
    Dit praktisch onzichtbare glas is ontspiegeld door een coating, waardoor het kunstwerk nog beter tot zijn recht komt. Zeker als je er recht voor staat, lijkt dit zeer heldere glas soms onzichtbaar te zijn. Als je het vanuit een andere hoek bekijkt of als het kunstwerk tegenover een raampartij hangt, kan er wel spiegeling ontstaan, maar een stuk minder dan bij helder spiegelend glas.
  • Museumglas: Art glas UV 99%                                                          Dit glas heeft dezelfde voordelen als het hierboven omschreven Museumglas, maar dan met een extra coating die bescherming bied tegen verkleuren en verouderen. Een werk hoeft overigens niet per se in de zon te hangen om te kunnen verkleuren, UV-licht komt overal.

Uiteraard hebben we in de winkel voorbeelden van het glas, zodat je deze in combinatie met het in te lijsten werk kunt bekijken en vergelijken.